Managers en moderators kunnen gezien worden als een soort baas van het forum. Zij hebben meer rechten dan websitebezoekers. Zo kunnen zij bijvoorbeeld reacties van mensen verwijderen of zelfs mensen blokkeren. Dit gebeurt met name bij reacties die niet door de beugel kunnen. Je kunt dus wel stellen dat managers en moderators eigenlijk alle touwtjes in handen hebben op een forum. Het kan echter bijzonder lastig zijn om een forum in goede banen te leiden. Loop jij als manager of moderator ook weleens tegen problemen aan? Hieronder krijg je van ons een aantal tips en tricks om dit te voorkomen.

Stel een doordacht plan op

Een forum wordt altijd gemaakt met een achterliggende gedachte. Anders heeft het immers weinig zin een forum te starten. Overweeg jij met jouw onderneming een forum te beginnen? Begin dan nooit zonder een doordacht plan. Bespreek welke onderwerpen je aan bod laat komen en wat je gaat doen om meer websitebezoekers te trekken. Schrijf alles op en verlies het plan vooral niet uit het oog. Op deze manier bereik je het snelst resultaat met jouw forum.

Inleven in gebruikers

Sommige moderators of managers blokkeren gebruikers zonder slag of stoot. Dit is echter niet de juiste werkwijze wanneer je meer websitebezoekers wilt trekken. Nee, je moet je als moderator of manager in leren te leven in de bezoekers. Een bezoeker kan over een bepaald onderwerp een uitgesproken mening hebben en mag deze op jouw forum natuurlijk ook uiten. Ook al is dit jou tegen het zere been. Leef je altijd in je gebruikers in, anders zal jouw forum nooit groeien. Blokkeer je gebruikers direct? Dan krijg jouw forum een slechte naam en komen er nooit veel bezoekers.

Neem zelf actief deel

Wil jij dat er ‘echte’ websitebezoekers naar jou forum komen in plaats van verkeer voor jouw website te kopen? Dan is het van belang dat jij zelf actief deelneemt op het forum. Je zult snel genoeg zien dat websitebezoekers ook vragen hebben aan moderators. Zij verwachten van een forum dat ze snel antwoord op hun vragen krijgen. Jij kunt het als manager of moderator van een forum dan ook niet maken om pas dagen later te reageren. Nee, want zo verlies jij snel je websitebezoekers en moet je alsnog websiteverkeer kopen. Zorg dus dat je minimaal één keer per dag aanwezig bent op het forum. En het liefst natuurlijk meerdere keren per dag. Zo bouwt jouw forum een goede naam op en dat zorgt ongetwijfeld voor meer bezoekers.