Laten linkbuilden

Gepubliceerd op: 14-06-2022

De wereld van online marketing is een grote en ingewikkelde wereld. Door allerlei verschillende technieken kan je online adverteren en een wat onbekendere manier van alle manieren is linkbuilden. Linkbuilding frankrijk is een techniek die gebruikt wordt voor zoekmachine optimalisatie. Dit houdt dus in dat je ervoor zorgt dat een website bij bepaalde zoek termen hoger in de resultaten komt dan andere websites.

Werking

De werking van de techniek is als volgt: Google kijkt bij het krijgen van een zoekterm naar een aantal dingen. Belangrijk is welke sites mensen het vaakst gebruiken na het zoeken op een bepaald woord, wat ervoor kan zorgen dat een website betrouwbaarder wordt in de ogen van Google. Zo’n reeds betrouwbaar bevonden website is waar je gebruik van maakt. Als een website een bepaalde betrouwbaarheid heeft dan kan je die gebruiken voor hetgeen dat linkbuilding wordt genoemd. Daarbij creëer je dus links op een site naar de website die je wil promoten, gelinkt aan bepaalde zoekwoorden. Zo staan er in dit artikel bepaalde links naar een andere website waarvan het mogelijk is dat die website probeert met het blauw gemarkeerde woord hogerop te komen als het aankomt op zoekrelevantie.

Uitbesteden van linkbuilden

Linkbuilden is opzich simpel qua idee, maar bij de uitvoering komt nog wat meer kijken. Linkbuilden uitbesteden kan dan ook een heel goed idee zijn om meerdere redenen. De eerste is dat een bedrijf dat zich specialiseert in linkbuilden goed weet waar het mee bezig is. Ze weten goed wat het beste werkt in het schrijven van tekstjes en hoe je het algoritme van Google het meest effectief gebruiken kan voor linkbuilding. Daarnaast kost het schrijven van teksten heel veel tijd. Als je effectief wil zijn in je linkbuilding zul je vele teksten nodig hebben en die allemaal zelf schrijven is iets waar veel tijd in zou kunnen gaan zitten. Tijd die je misschien beter kan besteden aan het helpen van klanten van je bedrijf of het doen van werk om je bedrijf groter te maken.

Adverteren op google

Linkbuilden is iets anders dan het kopen van een advertentie bij een zoekmachine als Google. Daarbij betaal je dus de zoek machine om je website bovenaan te zetten als er een bepaald zoekwoord wordt ingevoerd. Dan bepaalt Google dus met de hand welke site ze bovenaan willen zetten waar dan ook netjes advertentie bij staat. Bij linkbuilding gaat het om alles sites onder de advertenties.