De voordelen van een zakelijke printer leasen

Gepubliceerd op: 21-01-2022

Bij de aanschaf van een zakelijke printer ben je niet alleen geld kwijt voor de aanschafkosten maar er zullen ook kosten blijven gedurende het gebruik. Hier kun je denken aan kosten voor reparaties, onderhoud en het papier en de toner moeten regelmatig vervangen worden. Een zakelijke printer leasen in plaats van kopen kan helpen om deze kosten te voorkomen. In dit artikel lees je meer over de voordelen hiervan.

Kiezen voor de juiste printer

Wanneer je een zakelijke printer wil gaan leasen, ga je eerst op onderzoek uit welke printer je wil. Het is hierbij verstandig om van tevoren een beetje te weten hoeveel variabele en vaste kosten er bovenop komen. Printers die goedkoper zijn hebben meestal wel weer toners nodig die meer geld kosten. Hierdoor betaal je uiteindelijk toch nog meer geld voor het printen. Het is ook aan te raden om te kijken over welke functies de printer allemaal beschikt.

De voordelen van leasen

Bij het leasen van een zakelijke printer heb je geen eenmalige hoge investering. De servicevoorwaarden zijn terug te vinden in het leasecontract. Hierdoor heb je altijd een printer die werkt. Wanneer er iets kapotgaat wordt de printer dezelfde dag nog vervangen en wanneer het leasecontract is afgelopen kun je ervoor kiezen om de hardware te vernieuwen waardoor je printer altijd up to date blijft.

De nadelen van leasen

Op een langere termijn is een leasecontract van een zakelijke printer wel wat duurder dan dat je het product koopt. Je betaalt als huurder eigenlijk een soort van rente over de printer. Zodra het leasecontract is afgelopen dan heb je waarschijnlijk meer betaalt dan dat de printer waard was. Je zit ook voor een bepaalde tijd vast aan het contract dit kan ook als nadelig worden ervaren. Je kan het hierdoor niet opzeggen wanneer je wil.

Besparen op kosten

Er zijn een aantal tips om te besparen op de printkosten van een zakelijke printer. Dit kun je doen door in zwart- of grijstinten te printen. Hierdoor gaan de kleur cartridges langer mee. Je kunt ook kiezen voor een duurzame printer, deze verspilt minder inkt. Dubbelzijdig printen bespaart je ook nog eens papier.